MIJN PROJECTEN


IK NOEM ZE PROJEKTEN

 

Dit zijn de dingen die mij bezighouden en die ik via deze website wens te publiceren.

GENEALOGIE - STAMBOOMONDERZOEK

[ GENEALOGIE OF STAMBOOMONDERZOEK ]

Mijn interesse in het stamboomonderzoek is ontstaan na het overlijden van moeder Angele Baltens, een familienaam die weinig voorkomt, die het opzoekwerk heelwat vereenvoudigde. 

Ik maak gebruik het "Aldfaer" Windows stamboom programma.

Aldfaer is een gratis, krachtig, gebruikersvriendelijk en zeer uitgebreid Nederlandstalig Windows-programma voor het vastleggen van alle stamboomgegevens. Op één overzichtelijk scherm staan de belangrijkste gegevens van de persoon, inclusief de ouders, huwelijken, kinderen, broers en zusters, notities, leeftijd bij belangrijke familiegebeurtenissen en foto's.

Gegevens exporteer ik via GEDCOM (GEnealogische Data COMmunicatie) naar het online GeneaNet platform.

Nauwere familiebanden probeer ik ook afzonderlijk te publiceren via mijn website, tevens voorzien van de nodige bijlagen, zoals geboorteakten, huwelijksakten, overlijdensakten.

Mijn volledige stamboom staat ook gepubliceert op GeneaNet.


BIDPRENTJES - ROUWBRIEVEN - GRAFZERKEN


[ STERKER DAN DE DOOD,

IS DE HERINNERING DIE BLIJFT ]

Vanuit mijn interesse in het stamboomonderzoek en de stapel overlijdensberichten, en bidprentjes is het idee ontstaan om deze ook te gaan publiceren.  

Een bidprentje, gedachtenisprentje of doodsprentje is een klein prentje, dat veelal wordt uitgegeven als aandenken bij een overlijden van een dierbare. Het vindt zijn oorsprong binnen de Katholieke Kerk. 

De laatste decennia heeft het uitreiken van een bidprentje bij een uitvaart ook ingang gevonden bij niet-katholieke uitvaarten. Men is geheel vrij in de keuze van een afbeelding en de tekst. De bidprentjes worden tijdens of aan het einde van de uitvaart aan de aanwezigen uitgedeeld. De oudste bidprentjes hebben enkel een voor- en achterzijde. Later werd een dubbelgevouwen gebruikt, waarbij de afbeelding aan de buitenkant stond en de gebedstekst binnenin. 
BRUGGE 1900


[ HET WAS EENS BRUGGE 1900 ]

Brugge 1900, oude archieffoto's hoe het er vroeger uitzag in en rond Brugge.

Archieffoto's uit een powerpointpresentatie die een beeld geven van het vroegere Brugge. Het oude stationsgebouw op het Zand, toen er nog trams reden in Brugge. Een beeld van de verschillende toegangspoorten, het oude St-Janshospitaal.

De eerste paardetram van Brugse trammaatschappij. Paard en koets, steekkarren als transportmiddel.

Stoomboten en zeilschepen die aanmeren aan de reien.

Het eerste grootwarenhuis "Tietz" in de Kuiperstraat. 

De Nederlandse Gist- en Spiritusfabriek.

Randgemeenten, St-Michiels, St-Andries, Assebroek, St-Kruis nu groot Brugge.

Te consulteren via onderstaande links.
FOTO RETRO


[ NOSTALGIE UIT DE OUDE DOOS ]

Familie geschienis op de gevoelige plaat, gescande foto's van familie's De Cock - Bruneel - Baltens - Devreker - De Jonghe - De Witte.

POSTKAARTEN OF ANSICHTKAARTEN

[ GESCANDE OUDE POSTKAARTEN ]

Een postkaart (ook ansicht of prentbriefkaart) is een kaart met op de ene zijde een afbeelding. In de eerste tijd, eind negen-tiende eeuw, noemde men het ook wel aanzichtkaart. Het woord is ook een verkorting van het Duitse Ansichts(post)karte.

Ansichtkaart worden veelvuldig als historische documentatie verzameld en gebruikt om geschiedenisartikelen te illustreren. Er bestaan veel aanzichtkaartboekjes waar allerlei ansicht-kaarten over een plaats worden gebundeld met commentaar.

Hierbij een overzicht van oude gescande postkaarten, over diverse regionen. Te consulteren via onderstaande links.PENSIOEN

[ NA 40 JAAR TROUW AAN EERST WERKGEVER ]

Na 40 jaren trouwe dienst en houvast in hetzelfde bedrijf, weliswaar met de nodige wijzigingen in de bedrijfscultuur, is het moment aangebroken om op rust te gaan.

In die 40 jaren, Elma ttc, Elma-Obreg en tot slot Cebeo, zijn er mij 5 directeurs of CEO's, 8 directe chefs, 4 verhuizingen, 7 firmawagens, en ontelbare collega's de revue gepasseerd.

Alle "Technologie" beurzen heb ik meegemaakt, waarvan de laatste 10 edities in Brussels Expo.

Op 1 april 1976 ben ik gestart bij Elma ttc als magazijnier op de Hoefijzerlaan te Brugge, om op 29 april 2016 te eindigen als vertegenwoordiger industrie bij Cebeo voor regio Oost & West-Vlaanderen.

Verdiende rust?

1978 - 2018 HUWELIJKSJUBILEUM

[ VEERTIG JAAR GETROUWD, WAT FIJN

WIJ NOEMEN DIT ROBIJN ]

Ter gelegenheid van ons 40-jarige huwelijksjubileum heb ik ons fotoalbum nog eens bovengehaald. Hierbij de fotoreportage.

Wow, wat ziet iedereen een veel jonger uit!

© 2020 -  • webmaster hendrik de cock